Писмо о намерама за обнову железничке линије Београд-Приштина

У Минхену је потписано писмо о намерама о поновном успоставаљању железничке линије Београд - Приштина, као и Изјава о намери за завршетак изградње аутопута Београд - Приштина. Председник Александар Вучић рекао је да ће то значити огромну помоћ за српски народ на Косову и Метохији нарочито Србе у Грачаници, Косовском поморављу и Сиринићкој жупи. Вучић је захвалио америчком председнику Доналду Трампу и специјалном изасланику за дијалог Београда и Приштине Ричарду Гренелу јер, како је навео сви осећају да ће имати бољу будућност и мир у наредним деценијама. Указао је да су изјаве о намерама од огромног значаја, и почетак за постизање споразума.

Црногорски премијер Душко Марковић и митрополит црногорско-приморски Амфилохије разговарају у вили "Горица" у Подгорици о Закону о слободи вероисповести. Састанак је иницирао премијер Марковић. И синоћ су у више црногорских градова одржане молитве и литије због усвајања спорног Закона. Протест у организацији Студентског клуба Правног факултета у Београду , биће одржан у 18 часова код Цркве светог Марка у Београду, после чега ће литија кренути до Орашца.

Шесторо деце, која су живела сама у Козјаку код Алибунара, смештено је у Дечје село у Сремској Каменици. Децу је обишао покрајински секретар за социјалну политику Предраг Вулетић и уверио се да су добро збринута и у кућној атмосфери. Вулетић је за РТС рекао да је ово привремена мера и да ће у најкраћем року "деца бити збринута на адекватан начин. Захвалио је РТС-у што је први пренео причу о малишанима, који су живели без родитеља, али и да је Центар за социјални рад у Алибунару морао на време да реагује.

 Реконструисана скулптура "Победника", симбола Београда, враћена је на постамент на Каламегдану после четворомесечне реконструкције у атељеу вајара Зорана Кузмановића у Смедереву. Готово сат времена трајало је пребацивање скулптуре на постамент специјалном дизалицом. Споменик "Победник", рад вајара Ивана Мештовића подигнут је на Калемегдану 1928-ме године поводом десетогодишњице пробоја Солунског фронта.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић


Уредник вести: Ненад Селаковић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво