О вину и љубави

Православни верници славе Светог Трифуна, заштитника виноградара и пољских радова. Данашњи дан у свету се прославља као Дан заљубљених. У складу са ова два празника и теме у Јутарњем програму Ухвати дан.

До краја месеца биће усвојена Стратегија винарства и виноградарства до 2030. године. Поводом Светог Трифуна у Београду је одржана манифестација коју организује Савез виноградара и винара Србије. Жири од 32 члана оценио је 298 узорака вина из 111 домаћих винарија.

Када је реч о Дану љубави, обичаји везани за овај празник сежу до античке Грчке и Рима, када су слављена божанства плодности и заштитници светости брака. Причу о уметности и љубави, са Гардоша доноси Елизабета Арсеновић.

Нова времена доносе и нова питања, а једно од њих, које се у ери интернета и све присутније отуђености међу људима, намеће је - Да ли је љубав само реч?

Упознаћемо вас и са професорком на Природно-математичком факултету у Нишу, Драганом Цветковић Илић, која изабрана за члана борда директора највећег светског математичког удружења за линеарну алгебру ИЛАС са седиштем у Америци.

Представљамо још два учесника Беовизије 2020 - Марка Марковића и групу Лифт.

Уредник и водитељ Наташа Ракетић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво