Ја сам океј! Помагајте!

У рубрици „О књигама и писцима“ представљамо књигу која се недавно појавила пред нашим читаоцима. Аутори овог дела, под насловом „Ја сам океј! Помагајте!“, на духовит начин дају свеж поглед на моћ и потенцијал жена, уз увођење појма “откачена зрелост“ и саветују нас како водити „несавршен живот“. О књизи говори Ивана Мисирлић, уредник и преводилац у издавачкој кући Лагуна.

Удружење слепих Палилула представило је, ових дана, изложбу 3 Д модела репрезентативних споменика Београда, омогућивши на тај начин особама које имају проблем са видом, да први пут у адекватним димензијама, опипају знаменитости, које су им у природним величинама недоступне. О Изложби говоре Саво Веселиновић, председник Удружења слепих Палилула и Виолета Панић, секретар удружења.

Тродневна научна конференција „Научнице у друштву" отворена је у уторак, документарним филмом „Научнице у друштву: значајне, а невидљиве". Осим о положају научница, током тродневног скупа, биће речи о родној равноправности, и о паралелама у региону и свету, као и о феминистичком знању и образовању кроз историју. Наша гошћа је Лада Стевановић, виши научни сарадник Етнографског института САНУ, који је организатор Конференције.

Како делује наш унутрашњи глас? Шта је интуиција? Реч латинског порекла значи спознавање истине и стварности независно од искуства или логичког закључивања, непосредно путем инстинкта. Интуиција је новије истраживачко подручје - психолози, социолози и лекари труде се да упознају њену улогу у нашем животу. О томе разговарамо у психолошкој радионици „Корак напред", са психологом Снежаном Милутиновић.

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво