За углед у Европи

Одбојкаши Војводине у петом колу Е групе Лиге шампиона у великој дворани СПЕНС-а, на свом паркету, од 18 часова дочекују екипу коју с клупе предводи наш Никола Грбић. Закса Кенђежин је водећи тим на табели са четири победа, новосадски црвено-бели за сада још немају тријумф у овом такмичењу. Желе, међутим, да се представе у лепом светлу, пред својом публиком, али и пред Европом, у којој су се-без обзира на пласман-показали као добро организован клуб.

На Европском првенству у рвању- два пораза и један пласман у четвртфинале нашег представника, с лица места, из околине Рима, јавља се селкетор селекције Србије Милорад Докманац. Кошарка- пораз Црвене звезде у Бару од Морнара, чиме је доведен у питање пласман у завршницу регионалне АБА лиге. Чућемо и разговоре са нашим NBA асовима Немањом Бјелицом и Богданом Бодановићем. Огњем Кузмић и Филип Човић, у наставку сезоне, уместо за Црвену звезду, играће за ФМП. Нови селектор кошаркашке репрзенетације Србије Игор Кокошков, путем сајта КСС-а. објавио је свој први списак играча, на које рачуна за предстојећи квалификациони "прозор" за одлазак на Евробаскет 2021. Прва два изазова пред "орловима" су гостовање у Финској 20. фебруара и меч против Грузије који је на програму 23. фебруара, у београдској дворани „Александар Николић".

Боксерска репрезентација Србије на Авали се челичи за олимпијски турнир у Лондону, који почиње 13. марта. Генерална проба за ове квалификације биће турнир у Бијељини, од 20.до 23.фебруара. О томе, као и о појачању из Кубе у стручном штабу, говори наш селектор Милан Пиперски. Чућемо и лепу причу о легендарном фудбалском голману Миодрагу Кнежевићу, популарном Кнезу, чувару мреже нишког Радничког и државног тима, који је своје успомене, слике са Пелеом и Лавом Јашином, поклонио Музеју у Нишу.Овог викенда у Истанбулу је Балканско првенство у атлетици, претходно је одржано дворанско првенство Србије у атлетици- Страхиња Јованчевић је доказао да је још једном у сјајној форми, а две даме су се окитиле чак са по две медаље- спринтерка Црвене звезде Милана Тирнанић и Марија Стамболић из Омладинског клуба Београд, која је била без премца на 800 и 1500 метара.

Биће, наравно, и других информација из домаћег и међународног спорта. Слушајте на програму Радио Београда 1 оно о чему ћете сутра моћи да читате на новнским странама.

 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се