Породична прича

У Скупштини Србије 8. фебруара је усвојен предлог о измени Закона о локалним изборима:на изборним листама убудуће ће бити најмање 40 одсто жена.

У уторак, 11. фебруара у Свечаној сали САНУ, почиње тродневна научна конференција "Научнице у друштву". Организатор је Етнографски институт САНУ.

У четвртак 13. фебруара 2020. обележава се Светски дан радија. Ове године једна од предложених тема којом ће се овај дан облележти, у оквиру опште понуђене Разноликост, је РОДНА РАВНОПРАВНОСТ. То је оквир и за разговор у Фамилиологији с антропологом Сањом Лазаревић Радак, учесницом најављене конференције у САНУ.

Породична прича иде Преко прага песника Бранка Миљковића, у ноћ његове смрт између 11. и 12. фебруара 1961. у Загребу. Његова смрт је до данас је остала неразјашњена...

Стихове француског песника Алена Боскеа којима почиње Породична прича Бранка Миљковића, превео и прочитао песник Братислав Милановић.

 

Аутор: Весна Ћоровић Бутрић.

Редитељ: Александра Урошевић.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво