Конкурс за ауторе из области стрипа Србија - Француска

Стрип , као девета уметност, има дугу традицију у Француској, али и у Србији. Од прошле године, француско-српска сарадња у области стрипа подигнута је на ниво међудржавног споразума.

Пред нама је први пројекат сарадње у тој области : Конкурс укрштене уметничке резиденције у области стрипа Србија-Француска. Конкурс је плод сарадње Међународног центра за стрип и илустрацију (Ангулем) и Агенције КомуникАрт (Панчево).Стрип-цртачи који буду одабрани добиће прилику да током рада бораве у Француској, односно Србији. О условима конкурса и значају оваквих пројеката за младе ствараоце из Србије и Француске говориће стрип- аутор Александар Зограф (Саша Ракезић) и Бранислав Глумац, координатор пројекта из Француског института у Србији.

Уредник и водитељ: Дубравка Марковић

Музички уредник:Илија Павловић

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво