Изборни цензус и мањинске партије

На који начин смањење изборног цензуса утиче на стартну изборну позицију мањинских партија? И, колико је добро решење да национални савети дају потврду о томе да ли је нека партија заиста мањинска? О томе за Свет Рома говоре представници ромских партија и професор Милан Јовановић са Факултета политичких наука у Београду.

Потрес на немачкој политичкој сцени- премијер савезне немачке државе Тирингије који је мандат добио гласовима крајњих десничара после само једног дана проведеног на функцији дао оставку.

Присећамо се добротворног рада Јелене Кон, Новосађанке која је својом хуманошћу задужила многе људе, међу којима су били и Роми. Плоча са њеним именом и кратком биографијом недавно је откривена у Новом Саду.

 

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]