Мачевалац Станислав Сташа Живковић

Гост 394. емисије је мачевалац Станислав Сташа Живковић. Разговор са њим је својеврсно путовање кроз нашу прошлост. Наиме, 26. децембра је ушао у 97, а сведок је и актер бројних значајних догађаја.

Одрастао је на имању краља Александра у Бељу и сећа се збивања по сазнању да је извшен атентат на краља 9. октобра 1934. у Марсеју. Почетка другог светског рата на нашим просторима. Ослобађања Параћина 1944. Оснивања Мачевалачког клуба Црвена звезда годину-две по завршетку рата. Учешћа на Олимпијским играма у Риму 1960. Путовања у иностранство 50-их када је то била привилегија. Разгледања најпознатијих светских музеја што га је и подстакло да постане историчар уметности, а почетком 2000 год. и представник Србије у експертској комисији за проналажење и распделу културних добара некадашње Југославије.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво