Ко ће платити зелену индустријску ренесансу?

Европски парламент подржао је ЗЕЛЕНИ ДОГОВОР који предвиђа да се до 2050. достигне "климатска неутралност". Свођење на нулу угљен диоксида и осталих гасова који производе ефекат стаклене баште је амбициозан план који подразумева темељну промену начина производње енергије. Та својеврсна "зелена транзиција" ће изузетно много коштати, јер ће као последицу имати губитак радних места и могуће економске, односно, социјалне потресе. Та чињеница отвара многа питања на која ћемо одговоре потражити од стручњака за енергетска питања, Александра Ковачевића, из Европског покрета.

Десно оријентисан десничарски блок који предводи Матео Салвини није успео да прекине вишедеценијску владавину левичара у италијанској регији Емилија-Ромања, на недељним изборима. Тако је пала у воду амбиција популистичког лидера да уздрма актуелну владу. Ови избори су, међутим били озбиљан тест за политички будућност ове земље. То је тема рубрике ПОГЛЕД У СВЕТ.

Многа сеоска газдинства комбинују више врста пољопривредне производње како би обезбедила пристојан приход. У последње време све је више оних који се опробају у непољопривредним активностима. Да ли су државни подстицаји за улагања у сеоски туризам и домаћу радиност довољна мотивација - још једна је од тема Магазина.

Увек радо слушамо о културним и историјским добрима Сент Андреје, важног места наше прошлости. Причу нам овог пута доноси колега Милан Биговић, а чућемо и сегменте из новог издања емисије КОЈЕКУДА.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво