У Аустралији - као код куће

Новак Ђоковић игра као најпрецизнија `сингерица` на првом овогодишњем грен-слему. По ко зна који пут показао је да му Аустралија посебно прија и да најбоље партије пружа управо на турнирима у `земљи кенгура`. У Мелбурну не зна шта је изгубљен меч, надамо се да ће тако остати до краја турнира. Јутрос је, у три сета, савладао Милоша Раонића и заказао полуфинале са Роџером Федерером. Швајцарац је, поново уз велике муке и у пет сетова, савладао свог ривала, овога пута то је био Сандгрен. Дуел који одлучује о првом полуфиналисти `Аустралијен Опена` на програму је у четвртак пре подне, у 9 часова и 30 минута по средњоевропском времену.

Иначе, уочи четвртфинала са Милошем Раонићем Новак је одао почаст легендарном, трагичном настрадалом кошаркашу Кобију Брајанту. Новак се загревао у тренерци на којој је имао иницијале К.Б, бројеве "8" и "24" које је Брајант носио током каријере у Лејкерсима, као и срце.

Српски пливач велимир Стјепановић изборио је учешће на Олимпијским играма у Токију, пошто је испливао А норму на 200 метара слободним стилом. Стјепановић је постао јубиларни 50. члан олимпијског тима Србије у Токију, а до олимпијске визе стигао је у времену од 1:46,99 минута на митингу у Луксембургу и то у пролазу финалне трке на 400 метара. Стјепановић је четврти српски пливач са нормом, пошто су место у Токију већ изборили Чаба Силађи (100 метара прсно), Вук Челић (800м слободно) и Ања Цревар (400м мешовито). Олимпиијске игре су на програму од 24. јула до 9. августа.

Спуштена је завеса на 14. Европско првенство у рукомету, које је одржано чак у три земље- Аустрији, Норвешкој и Шведској. Већ прексутра у Бечу ће бити обављен жреб баража за светски шампионат, који се следећег јануара одржава у Египту. У сусрет жребу, разговарамо са тренером панчевачког Динама Акимом Комненићем. Ваља напоменути да ће наша репрезентација у главном граду Аустрије бити у шеширу са слабијим екипама, тако да за противника може у јуну може да добије екипе попут Француске, Немачке, Словеније, Шведске, Исланда, Белорусије...

Каква серија утакмица за футсал репрезентацију Србије !  Већ од суботе у Нишу изабраници селектора Горана Иванчића учествују на јаком турниру, који се рачуна као квалификације за ФИФА футсал Светско првенство 2020. Ривали ће им бити селекције Шпаније, Француске и Украјине. Победник турнира избориће директан пласман на шампионат света који се ове године одржава у Литванији, а другопласирана селекција играће две бараж утакмице 9. и 12. априла.

Биће, током данашњег `Спортског журнала`, и других актуелности из домаћег и међународног спорта. Слушајте на нашем програму оно о чему ћете моћи сутра да читате на новинским ступцима.

 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи