Србија поручује: Смирити тензије у региону

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је најважније очувати мир и стабилност у региону. Најавио је да ће председник Александар Вучић разговарати са председником Црне Горе Милом Ђукановићем о спуштању тензија и заштити српског народа у тој земљи. Стефановић је за РТС навео да је једна од тема синоћњег састанка председника Србије са министрима задуженим за безбедност, била ситуација у Црној Гори. Истакао је да нико није срећан због ескалације насиља и јучерашњих дешавања у Подгорици, када је претучен 20-годишњи младић. Младић, кога је у подгоричком насељу Сити кварт претукла група мушкараца није теже повређен, а полиција ради на идентификацији нападача. Из полиције позивају грађане да се уздржавају од инцидената и не наседају на било какве провокације.

Премијерка Ана Брнабић је на представљању модернизованог система паушалног опрезивања изјавила да је јавни дуг Србије спуштен на 48,2 одсто бруто друштвеног производа. Оценила да је то резултат спроведених реформи.

Већа група миграната пробила је ограду код српско - мађарског прелаза Хоргош 2- Реске 2. Мађарска полиција испалила је хице упозорења. У саопштењу мађарске полиције се наводи да је група од 60 до 70 миграната на тај начин спречена да уђе на територију Мађарске. Четири особе које су прешле границу су ухапшене и притворене.

На састанку Радне групе, руководио је министар Александар Вулин, а присуствовао и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, усвојен је План реаговања у случају повећаног прилива миграната у овој години. Констатовано је да Србија адекватно одговара свим изазовима мигрантске кризе, али и да је неопходна далеко већа сарадња у  региону, како би се тај проблем стратешки и дугорочно решио.

У Кини је број оболелих од коронавируса од јуче увећан готово два пута, има их више од 4 и по хиљаде, а преминуло је 106 људи. Председник Си Ђинпинг је издао упутства о сузбијању и контроли епидемије. Широм Кине су додатно ограничена путовања. Руски региони који се граниче са Кином уводе додатне мере безбедности како би  се избегло ширење корона вируса.

Министарство здравља је на  три језика објавило упутство о мерама превенције за путнике који долазе из кинеског града Вухана и других подручја захваћених  коронавирусом. Упутство Института за јавно здравље '' Батут'', објављено је на сајту Министарства на српском, кинеском и енглеском језику.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, пошто је у три сета савладао Милоша Раонића - 6:4, 6:3, 7:6. За финале, Ђоковић ће се борити са Роџером Федерером, који је победио Американца Сандгрена са 3:2.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи