Плаћање (без)готовином: пробој Прибоја!

Канцеларија за ИТ и еУправа у сарадњи са организацијом НАЛЕД, организовали су државно такмичење "Плати картицом и победи". Међу шездесет локалних самоуправа које су учествовале, победио је Прибој и освојио врену награду - средства за изградњу дечијег игралишта. Циљ такмичења је био да се на првом месту грађанима покаже колике су уштеде приликом плаћања такси, накнада и пореза безготовинским путем. Ипак, истраживања показују да тек нешто више од 30 посто људи у нашој земљи користи платне картице, што је далеко испод просека многих земаља. Зато ћемо, у нашем "Питању јутра" и вама понудити да нам кажете шта користите чешће или рађе - готовину или картице.

Настављамо да пратимо забрињавајућу ситуацију у вези са ширењем новог вируса корона у свету - вести претичу једна другу и све је више земаља у којима се бележе нови случајеви оболелих. У Кини, одакле је вирус и потекао - све више смртних случајева, а драматичне слике из многих градова, пре свих Вухана и Хуангџоа, преплављују друштвне мреже. Тим поводом, наш саговорник биће колега Немања Милутиновић, дописник РТСа из Пекинга.

Бићете и у прилици да чујете разговор са Шејлом Војић, саветницом при пројекту "Привредна мобилност" Савеза немачких синдиката у Штудгарту, која објашњава шта све треба да знате пре него што се упутите на рад у земљу са најјачом економијом у Европи. Наиме, од 1. марта, у Немачкој, ступа на снагу нови Закон о усељавању стручне радне снаге, који ће и грађанима који нису рођени у Европској унији олакшати проналажење посла.

Чућете и шта у Мокрин Хоусе-у очекује победнике на конкурсу за усавршавање друштвених предузетника "Оригинални лидери" Фондације "Новак Ђоковић", за чије пријављивање заинтересовани имају времена још данас.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи