Нове жртве на српским путевима

У саобраћајним несрећама на путевима у Србији  данас су погинуле четири особе. Двојица младића из Рожаја су погинула, а једна жена је тешко повређена на Ибарској магистрали, код места Тавник. Голф црногорских регистрација у коме су биле  погинуле особе кретао се из правца Краљева према Чачку, претицао је камион и ударио у аутобус. Повређених у аутобусу нема. Повређена жена је животно угрожена.У директном судару аутомобила и камиона на магистралном путу код Мале Крсне у близини Смедерева погинуо је возач аутомобила, а две особе су повређене. Несрећа и у месту Бања, код Аранђеловца. На раскрсници код фабрике "Књаз Милош" сударили су се камион и путничко возило. Једна особа је погинула, а две су повређене.

На Светском економском форуму у Давосу остварено је доста важних контаката са светским лидерима, а после више билатералних сусрета на којима је било речи о Косову и Метохији, јасно је да без Српске листе нема формирања косовске Владе, изјавио је за РТС председник
Александар Вучић. Најавио је да ће се у петак у Београду састати са специјалним изаслаником америчког председника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Ричардом Гренелом. Председник је из Швајцарске отпутовао у Израел где ће сутра присуствовати обележавању Међународног дана сећања на Холокауст и 75 година од како је Црвена армија ослободила Аушвиц.

Премијер Црне Горе Душко Марковић изјавио је да је за Владу у Подгорици легитимна адреса за разговор о Закону о слободи вероисповести - Митрополија црногорско-приморска и митрополит Амфилохије. Марковић је за Телевизију Црне Горе рекао да о томе не може одлучивати председник Србије Александар Вучић који је,навео је Марковић, раније изјавио да друга страна у дијалогу треба да буде Српска православна црква. Марковић је најавио да ће се до краја недеље званично обратити митрополиту Амфилохију за наставак разговора. За односе Србије и Црне Горе каже да су најлошији од обнове независности, али не, како тврди, заслугом званичне Подгорице.

Кинеске власти упозориле су грађане да не путују у Вухан, а људе који се налазе у том граду да га не напуштају. Из Вухана, у којем живи 9 милиона људи, потекао је нови корона вирус, и убрзано се шири. Грађанима је препоручено и да избегавају гужве и јавна окупљања. Нови
вирус се проширио на 13 кинеских провинција и неколико земаља. Број заражених у Кини порастао је на 440, а девет људи је умрло.

Новак Ђоковић и Душан Лајовић пласирали су се у треће коло Аустралијан опена. Ђоковић је са 3:0 победио Јапанца Тацуму Ита, а Лајовић истим резултатом Аустралијанца Марка Полмаса. Филип Крајиновић је изгубио од Швајцарца Роџера Федерера са 3:0, а Нина Стојановић у два сета од Рускиње Анастасије Пављученкове.

У четвртфиналу Европског првенства у Будимпешти, ватерполисти Србије играће против Шпаније. Утакмица почиње у 17 часова и 30 минута. Пренос је на Првом програму Радио Београда.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво