НИН-ове и друге награде

Пет ноћења у иностранству са авионским превозом за двадесетак хиљада динара, то су аранжмани који могу да се купе на Инстаграму и често су јефтинији од најјефтиније авионске карте. Уместо у агенцији, многи српски туристи су у последње време путовања почели да уплаћују преко профила на друштвеним мрежама, код људи који на кућном рачунару траже повољне авионске карте и резервишу смештај. О ризицима у која се тако упуштају туристи говори Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција ЈУТА.

Ретроспективну изложбу Марине Абрамовић „Чистач" у Музеју савремене уметности видело је седамдесетак хиљада људи. Многи су за то искористили последњи дан, 20.јануар, када је улаз био бесплатан, а Музеј је радио до 22 сата. Током 4 месеца ова изложба је изазивала велику пажњу домаћих и страних медија, а објављене су и нове књиге о Марини Абрамовић. Причу о животу и делу уметнице забележила је Светлана Младеновић.

У психолошкој радионици „Корак напред" говоримо о блискости и дистанци у међуљудским односима. Која је то оптимална мера и до које границе пуштамо људе близу, и, зашто је то тако? Шта је „принцип левка" и који су то филтери помоћу којих вршимо селекцију и одређујемо степен блискости са другима? На ова питања одговара Оливера Милутиновић, психолог и психотерапеут.

Колико су књижевне награде значајне за читаност неког дела? Је ли већ улазак у ужи избор за највеће награде у литератури издвајање тог писца у мору других? Колико су читанији од осталих, добитници Букерове, Гонкурове, наравно Нобелове, и најзад НИНове награде. У рубрици „О књигама и писцима" о томе говори Владислава Гордић Петковић, професорка Универзитета у Новом Саду и књижевни критичар.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво