Вулин: Нови Закон о војсци донеће ефикасније организовање

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић разговарао је јуче с премијерком Аном Брнабић и министрима из редова владајуће странке, којима је најавио велике промене у влади, пише "Блиц". Вучић је припремио министре на оно што следи, али је захтевао пуну посвећеност и одговорност. Додао је да без обзира на предстојеће промене, сви чланови владе морају да раде пуном паром све док су на функцијама", казао је за лист извор из врха СНС-а.

Нови Закон о Војсци Србије обезбеђује да она буде ефикасније организована у складу са околностима и окружењем, а изменама је предвиђено и враћање старих имена појединим бригадама, попут славне 63-ће падобранске или 72-ге специјалне бригаде, изјавио је министар одбране Александар Вулин. Вулин је истакао да Војска треба да буде спремна, а на политичарима је да учине да не дође до сукоба.

Учесници берлинске конференције о Либији, која ће бити одржана сутра, позивају на прекид свих војних дејстава у знак подршке странама у сукобу, преноси агенција ТАС. Учесници конференције позивају и на економске реформе,  и обнову свих региона Либије под окриљем нове представничке и јединствене владе на националном нивоу.

У Србији  је јутрос мање магле и ваздух је чистији него претходних дана. Лакше се дише у Београду, Новом Саду, Смедереву, Панчеву и Ваљеву, који јутрос, према подацима Агенције за заштиту животне средине, нису јако загађени. Али јесу Ужице, Бор и Ниш. Марко Благојевић из Канцеларије за јавна улагања каже да су главни узрочници загађења ваздуха индивидуална домаћинства и да се ситуација у јавним објектима мења набоље

У трећем колу Европског првенства у Мађарској, ватерполо репрезентација Србије, игра против Холандије. Пренос меча од 20.30 на нашем радију.

Српска православна црква и верници славе зимски Крстовдан - дан строгог поста који се слави уочи Богојављења. Крстовдан многи Срби славе и као своју крсну славу.

Уредници емисије: Наташа Ракетић и Мирослав Војводић

Уредник вести: Мaрица Сердар

Продуцент: Светлана Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво