3 у 1: Јовањдан, "тужни понедељак" и Дан Дејвида Боувија

Иако предстоје још Свети Сава, Свети Трифун и Сретење, Јовањдан се сматра неформалним завршетком зимских празника и сезоне слава. У западном свету, већ дуги низ година, медији, али и део стручне јавности, скрећу пажњу - и доказују то једном формулом - да је трећи понедељак у јануару најдепресивији дан у години, такозвани "тужни" или "плави" понедељак. Да ли је баш тако и зашто неки мисле, а други слепо прихватају, да јесте? То ће бити једно од питања за нашу гошћу, психолога Снежану Милутиновић, директорку Центра за примењену психологију Друштва психолога Србије.

Пре десет дана, обележена је четврта годишњица смрти великог уметника Дејвида Боувија, а град Њујорк, чијим се "држављанином" Боуви сматрао, иако је рођени Британац, исто толико година управо 20. јануар слави као Дан Дејвида Боувија у Њујорку - овај пут и са новим песмама тог музичара, чије се постхумно издање на дигиталном ЕП-ју очекује током 2020.

У Јутарњем програму данас и о: наставку акције Удружења "Миксер" - "Кажимо НЕ једнократној пластици", 10. конкурсу "Европски дневник" који за средњошколце организује Делегација ЕУ у Србијии, као и томе може ли се изаћи на крај са великим проблемом у многим деловима наше земље, а то је број неожењених младих и не више тако младих мушкараца.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво