Избори у другој половини априла

Председник Александар Вучић изјавио је да ће избори бити одржани 19. или 26. априла. Он је за Телевизију Прва рекао да ће бити великих промена у Влади ако Српска напредна странка, на чијем је челу, добије поверење грађана. Вучић је додао да ће 60 одсто листа напредњака на локалу водити други људи. У вези са загађењем ваздуха,  Вучић је рекао како локална самоуправа не може да реши тај проблем, већ то мора да уради држава. Навео је да се на томе континуирано ради, те да су најважнији пројекти одсумпоравања и увођења зелене енергије. Председник је рекао да би требало да се забрани и увоз аутомобила са моторима евро 3 и 4, али да се постојећи не одузимају.

На данашњој седници, Влада Србије формираће комисију која ће се бавити загађењем ваздуха. Комисија ће координирати радом надлежних органа, обавештавати јавност и предлагати мере и анализирати њхове ефекте ради заштите животне средине у Србији.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да је дошло до "значајног пада параметара загађења, који тренутно износе 54 микрограма по кубном метру".  Радојичић је за РТС рекао да је Град Београд до сада угасио више од хиљаду 200 котларница "и тиме редуковао загађење, а преостало је да се угаси још тридесетак".  Указао је да су временски услови кључни фактор загађења и да би ситуација у главном граду требало да се поправи током дана када почне да дува јачи ветар.

Украјински премијер Олексеј Гончарук поднео је оставку и о томе обавестио председника Володимира Зеленског. Кабинет украјинског председника саопштио је да ће Зеленски оставку размотрити веома брзо и о томе обавестити јавност. Несугласице између Гончарука и Зеленског настале су пошто је премијер на друштвеним мрежама негативно оцењивао рад председника, подсећа "Спутњик".

Командант снага које се боре против владе које подржавају Уједињене нације у ратом разореној Либији, Калифа Хафтар, ненајављено борави у Атини од које очекује подршку после обећања Турске да ће војно помоћи његовим противницима. Изненадна Хафтарова посета одвија се уочи самита у Берлину чији је циљ да заустави сукоб у нафтом богатој Либији.

Кинеска компанија ,,Пауер Чајна" заинтересована је за градњу шумадијског коридора ,,Вожд Карађорђе, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. То је констатовано у разговору представника тог ресора са делегацијом компаније "Пауер Чајна" о сарадњи на инфраструктурним пројектима Србије.

Женска ватерполо репрезентација Србије играће са Словачком у четвртом колу Групе А Европског првенства у Будимпешти. Утакмица почиње у 17 часова и 30 минута.

Кошаркаши Црвене звезде играће са берлинском Албом у 20. колу Евролиге. Утакмица  у Штарк Арени почиње у 19 часова.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи