Старост у дому или у старачком дому?

Иако су смештајни капацитети у приватним домовима за старе у нашој земљи попуњени тек нешто више од половине упркос значајној помоћи коју држава нуди у том домену, намеће се питање: шта је кључна препрека у обезбеђивању оваквог вида помоћи онима којима је неопходна - новац или и даље, у друштву дубоко патријархалном какво је наше, табуизирана тема смештања најмилијих у такве установе. Ово ће бити једна од тема Јутарњег програма, а у рубрици "Питање јутра" понудићемо и вама да је прокоментаришете.

Настављамо да пратимо ситуацију са загађењем ваздуха у Србији и испитујемо колики је у томе утицај топлана које и даље, у већини, користе нечисте технологије.

Бавићемо се и слабом заинтересованошћу грађања за донирање Банци репродуктивних ћелија која већ више од пола године постоји при Клиничком центру Србије. А наша гошћа ће бити Мирјана Јевтић-Вукадиновић из Удружења за булозну епидермолизу ДЕБРА у Београду, које је основано ради помоћи и подршке особама оболелим од те ретке болести и њиховим породицама. Деца са тим ретким обољењем широм света су позната као "деца-лептири".

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво