У потрази за етичким кодексом

Где су границе новинског извештавања? Какав је њихов утицај на формирање јавног мнења и менталног здравља грађана? Ко је одговоран што део медија свакодневно крши бројне кодексе? О чему говори податак да поједини власници медија свесно улазе у прекршаје не бојећи се последица? Надлежни државни органи и новинарска удружења уједињени су у осуди писања српских таблоида о случају отете девојчице из Ниша. Гости Владимир Радомировић-председник УНС-а, др Зоран Ђурић-неуропсихијатар. У разговор ће се укључити и Милан Мариновић-повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

У Нову годину свет је ушао са новим сукобима, још већим социјалним неједнакостима, кршењем људских права и трагичним последицама климатских промена. Да ли су друштва на глобалном ниову почела да клизе ка декаденцији и одрицању од основних моралних начела и закона? Гост др Светозар Рајак, професор Међународне историје на Лондонској школи економије и политичких наука.

Србија се суочава са дефицитом радника у свим секторима, од возача до инжењера. За домаћу привреду одлазак стручњака и занатлија, уз миграцију лекара и медицинских радника, постао је свакодневни проблем. О томе како државни и приватни сектор тренутно надокнадјују губитак радне снаге и како он утиче на будућност економије, разговарамо са Светланом Будимчевић из Уније послодаваца.

Гордану Малетић неколико генерација читалаца познаје по причама и романима, путописима и бројним антологијама прозе и поезије за децу. Два њена дела сврстана су међу најбољих 250 дечјих књига у свету. Ми вам представљамо њена последња издања „На путу сребра" и „Лутања баштенских патуљака".

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво