Директор "Инфраструктуре железнице Србије" и још три особе ухапшени због мита

Полиција је ухапсила четири особе због корупције, а међу њима и М.Ј., директора предузећа "Инфраструктура железница Србије", који је осумњичен да је примио мито од 10 хиљада евра, саопштио је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић. Он је на прес-конференцији у Палати Србија рекао да су ухапшени и Д.В. члан Надзорног одбора привредног друштва Ратко Митровић из Новог Сада, као и два новосадска адвоката З.С. и В.К.. Стефановић каже да се ухапшени адвокати сумњиче да су дали мито, тако што су по договору са директором предузећа фактурисали своје правне услуге у вишемилионским износима и тај новац касније делили међу собом. Свима је одређено задржавање до 48 сати, а очекује се да ће Тужилаштво за организовани криминал у наредним данима испитати осумњичене и предузети даље мере из своје надлежности, рекао је Стефановић.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је да даје пуну подршку борби против корупције и криминала и да очекује да се утврде све чињенице у вези са сумњама на злоупотребе у предузећу "Инфраструктура железнице Србије". Држава, како се наводи, улаже огроман новац у модернизацију железнице у Србији и ниједан динар не сме бити потрошен мимо закона и на штету грађана Србије.

Иранским пројектилом ненамерно је, грешком, у среду погођен украјински путнички авион када је погинуло 176 људи, саопштила је иранска војска. Један од команданата иранске Револуционарне гарде прихватио је пуну одговорност за обарање авиона и додао да је летелица погрешно идентификована као крстарећи пројектил. До несреће је дошло у веома напетој ситуацији, неколико сати после гађања америчких војних база у Ираку. Председник Ирана Хасан Рохани је наредио да се предузму све мере како би се обештетиле породице жртава, а министар спољних послова Мухамед Џавад Зариф није пропустио да и Сједињене Америчке Државе посредно окриви за трагедију. Истрага се наставља како би се утврдиле све околности и пронашли кривци. Црне кутије биће послате у Француску на декодирање.

Најмање 20 људи је погинуло када се, пошто је налетео на камион, запалио аутобус на аутопуту на северу Индије, саопштила је полиција. У несрећи је повређена 21 особа, а неке од њих су у критичном стању.

У пожару у старачком дому у Загорју, на северозападу Хрватске, страдало је шест особа, саопштила је Полицијска управа крапинско-загорска. Дворишни дрвени објекат у којем су, по свему судећи, били смештени корисници дома, потпуно је изгорео. На терену су била четири ватрогасна возила и 20 ватрогасаца.

У Геронтолошком центру у Нишу избио је пожар у ком нико није повређен. Према незваничним информацијама, пожар, који је избио након што је експлодирао телевизор, угашен је.

Наша прослављена глумица Неда Арнерић, преминула је синоћ у Београду у 67. години. Снимила је више од 100 филмова и одиграла четрдесетак улога у позоришту. Прославила се у култном филму "Ко то тамо пева". Остварила је значајне улоге у филмовима "Ужичка република", "Сутјеска", "Валтер брани Сарајево", "Варљиво лето '68-е", "Три карте за Холивуд" и телевизијској серији "Полицајац са Петловог брда". Добитница је многих признања, међу којима је и награда "Павле Вуисић" за животно дело. Време и место сахране биће накнадно саопштени.


Репрезентација Србије пласирала се у финале АТП купа у Аустралији пошто је Новак Ђоковић тријумфом против Данила Медведева са 6:1, 5:7, 6:4 донео други поен свом тиму. Претходно је Душан Лајовић савладао Карена Хачанова са 7:5, 7:6. Наши су били бољи и у дубл мечу и славили у два сета. У финалу наши тенисери играће са Шпанцима који су повели против Аустралије са 2:0.

Рукометаши Србије вечерас играју против Црне Горе, меч другог кола групне фазе на Европском првенству. Пренос је на Првом програму Радио Београда, од 18 часова и 15 минута.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво