Хрватско председавање ЕУ – шта очекује Србија?

Заједничком седницом Владе Хрватске и Европске комисије Загреб је данас и формало започео председавање Европском унијом у првом полугодишту ове године. Приоритети хрватског председавања Унијом су и приоритети Брисела, рекла је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен на почетку седнице, коју је отворила заједно са хрватским премијером Андрејом Пленковићем. Поручила је да ће успех хрватског председавања одредити и почетак рада новог сазива Комисије. Премијер Пленковић је, након што је приказан видео који је спојио хрватске с европским темама, представио четири приоритетна подручја: Европа која се развија; која повезује; која штити и Европа која је утицајна.

Иран је поново одбацио наводе да је украјински авион оборила иранска ракета и позвао Америку и Канаду да дају сваку информацију коју имају о несрећи у којој је погинуло 176 људи. „Ако су стварно сигурни, требало би да покажу свету своја открића у складу са међународним стандардима", изјавио је шеф иранске службе цивилног ваздухопловства Али Абедзадех. Амерички званичници претходно су навели како је "врло вероватно" да је иранска противавионска ракета оборила авион. И они су претпоставили да је напад могао бити грешка.

Некадашњи министар привреде Предраг Бубало ослобођен је пред Специјалним судом у Београду оптужби за злоупотребу службеног положаја у приватизацији Луке Београд. Он се теретио за злоупотребу службеног положаја при продаји пакета акција у Луци Београд предузећу "Worldfin" чији је крајњи власник био Милан Беко. Суђење Бубалу почело је 2014. године, а он је и у прошлом првостепеном поступку ослобођен, али је Апелациони суд предмет вратио на поновно одлучивање.

Министарство трговине формирало је радну групу која ће размотрити све аспекте могуће забране рада продајних објеката недељом. Биће урађено свеобухватно истраживање у које ће бити укључени трговци, добављачи, потрошачи и радници у трговини. Како је наводено, забрана рада трговинских објеката недељом не сме бити политичка одлука, већ резултат дијалога у коме ће у обзир бити узети економски интереси трговаца и потрошача, као и социјални положај радника запослених у трговини.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво