Магазин на Првом

Сваки трећи ученик првог разреда средње школе у Србији редовно се коцка. То је један од поражавајућих података из истраживања које је у прошлој школској години спровео БАТУТ, у 101-ој основној и средњој школи у Србији. Зашто расте број адолесцената склоних овом пороку, какве су последице по друштво и како ту појаву ставити под контролу, питања су на која тражимо одговоре од начелника Клинике за болести зависности, др Ивице Младеновића.

Односи између Турске и Америке, некада блиских савезника, заоштрили су се до мере затварања америчке војне базе Инџирлик, у случају да Вашингтон уведе санкције Анкари због набавке руског наоружања. То је тема рубрике ПОГЛЕД У СВЕТ.

Већ неколико седмица Београд је у самом врху листе најзагађенијих градова. Одакле оно долази, како се мери, како утиче на наше здравље и како се са овим проблемом боре друге земље - то су питања на која се тражио одговор на научном панелу који је део пројекта „Видљиви подаци за невидљиви ваздух". Саговорник нам је Огњан Пантић из Београдске отворене школе која је један од реализатора тог пројекта.

Сазнаћемо по чему је изузетна ПАЛАТА БОНАПАРТА у Риму, у којој је приређена ексклузивна изложба импресиониста, а подсетићемо се и детаља у вези са настајањем филма НЕШТО ИЗМЕЂУ, који је рестаурисан у оквиру пројекта ВИП КИНОТЕКА.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво