Новости дана

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је лично замолила председника Србије Александра Вучића да се "максимално могуће" помери одржавање избора, али у складу са Уставом и законом. "Могу да кажем да је председник био против тога, али пошто радимо као тим, он је веровао свом тиму и прихватио моју молбу, иако је сматрао да је за СНС било боље да се избори одрже што раније", рекла је Брнабићева у Влади Србије. Она је захвалила председнику Србије што је, каже, прихватио њену молбу да се изађе у сусрет делу опозиције и захтевима европарламентараца.

Јуче је председница Скупштине Маја Гојковић рекла да су се представници власти и опозиције договорили, у дијалогу којем посредује ЕУ, да парламентарни избори не буду у марту.

Америчка агенција за финансијске услуге "Стандард енд Пурс" повећала је кредитни рејтинг Србије са „ББ" на „ББ Плус". Министар финансија Синиша Мали оценио је да ће се, захваљујући томе, Србија још боље позиционирати на светском финансијском тржишту, и брже стићи до инвестиционог рејтинга. Мали наводи да су тиме све предности које Србија има препознате, а пре свега реч је о образованој радној снази, повољним условима за страна улагања и разним пореским олакшицама.

Навршава се 21 година од убиства шесторице српских младића у кафићу "Панда" у Пећи, али ни данас се не зна ко су починиоци, нити има осумњичених за тај злочин. 14. децембра 1998. године две маскиране особе у кафићу Панда у центру Пећи рафалном паљбом усмртиле су шесторицу младића. Убијени су ученици пећке гимназије "Свети Сава" Иван Обрадовић, Зоран Станојевић, Светислав Ристић, Драган Трифовић и Вукосав Гвозденовић и студент Иван Радевић.

Покрет Самоопредељење и Демократски савез Косова постигли су у начелу споразум о формирању будуће владе у Приштини, а разговори се настављају данас. Како јављају приштински медији, нова влада имаће 12 министарстава - 5 ће припасти Самоопредељењу Аљбина Куртија, а 5 партији Исе Мустафе, док ће два бити резервисана за представнике мањина - министарство за заједнице и повратак и министарство културе.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара