Код два бела голуба - Милош Црњански (ДВД издање)

У Каменој сали Радио Београда представљено је ДВД издање „Код два бела голуба: Милош Црњански - 125 година сеоба, лутања,немира..."

У програму су учествовали: Мило Ломпар, Мирјана Поповић Радовић и Милисав Савић

Глумци: Јадранка Селец и Милан Цаци Михаиловић

Водитељи: Тамара Крстић и Војислав Карановић 

Tоком прошле године, Први програм Радио Београда је оквиру емисије „Код два бела голуба" Забавно-хумористичке редакције, обележио јубилеј-125 година од рођења Милоша Црњанског. Кроз серијал емисија, на основу којег је настало и ДВД издање, покушали смо да осветлимо стваралаштво нашег великог писца и да на основу кључних речи његове књижевности, али и његовог живота, одговоримо на питање: Ко је био Милош Црњански?

Завирити у „бескрајан круг" књижевног стваралаштва Милоша Црњанског значило је ослонити се и на његову поезију, прозу, путописе и драме, и пронаћи нити које их повезују.

О сеобама, лутањима и немирима Милоша Црњанског, у емисијама су говорили: Мило Ломпар, Мирјана Поповић Радовић, Милисав Савић, Горана Раичевић, Зорица Несторовић, Јасмина Ахметагић, Вида Огњеновић, Ивана Димић, Предраг Петровић, Бранко Вранеш, и Васа Павковић.

 

 

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи