Доживети стоту

Удружење пензионера Стари град у Београду има 15 хиљада пензионера и старијих лица. Пре пола године склопило је уговоре са неколико већих компанија којима препоручују пензионере и старије особе да раде у складу са законском процедуром. До сада је, на овај начин, додатни посао нашло 150 људи.

О овим и другим акцијама које волонтери Удружења пензионера Стари град организују у главном граду и широм Србије, како би побољшали квалитет живота старијим житељима, разговарамо са председницом  Удружења пензионера Стари град проф. др Снежаном Неном Шантић.

А како су Фифа, Хасима, Зехра и Мубера основале Форум жена у Новом Пазару? Чућемо колико им је такав вид окупљања помогао да пронађу нови посао, унапреде економски и социјални положај и постану видљивије у граду под Рогозном.

Минуте за добру књигу издвојићемо за романсирану биографију "Дурбин грофа Саве Владиславића" аутора Велимира Ивановића. Реч је о делу у којем је описан  живот српског дипломате, десне руке Петра Великог, који је основао Руску обавештајну службу и утврдио границу између Руског и Кинеског царства.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница -  Са чланицама Форума жена у Новом Пазару

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво