У средишту пажње

Савез за Србију блокирao је све улазе у зграду Радио-телевизије Србије до 20 часова, најавио је председавајући Савеза, Вук Јеремић. Каже да је то мирна блокада упозорења, како би РТС-у поручили да професионално ради свој посао. Руководство Јавног сервиса упозорава да је неприхватљиво и опасно иницирање талачке кризе у нашој кући. Подсећају да су у последњих годину дана запослени изложени притисцима због којих повремено нису у могућности да посао обављају на професионалан начин.

После убедљиве победе, лидер британских конзервативаца, Борис Џонсон, био је у Бакингемској палати, како би од краљице Елизабете формално затражио дозволу за формирање Владе. Конзервативна партија осигурала је већину у парламенту. Торијевци су освојили 364, а највећа опозициона Лабуристичка партија 203 посланичка места. То је највећа победа конзервативаца још од осамдесетих година прошлог века. Џонсон је најавио да ће Уједињено краљевство напустити Европску унију до 31. јануара, како је последњим договором предвиђено.

О резултатима трећих британских парламентарних избора у последњих шест година за емисију У средишту пажње говори професор Дејан Поповић, бивши амбасадор у Лондону.

Уредник и водитељ: Никола Денчић

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи