Новости дана

Почеле су прве исплате увећаних зарада у јавном сектору, и то са новембарском платом, чија је исплата овог месеца, изјавио је министар финансија Синиша Мали. Каже да су плате увећане од 8 до 15 одсто. Највеће повећање од 15 одсто добиле су медицинске сестре. Министар Мали наглашава и да ће од 1-ог јануара бити повећана минимална цена рада - за три хиљаде динара. 

Српски динар данас слави 146-ти рођендан, и то као стабилна валута која, према оцени водећих светских инвестиционих банака, није ни прецењена ни потцењена. То је, како је наведено, гаранција за поверење грађана у нациналну валуту.

Министарство правде покренуће процедуру пред Владом Србије о усвајању Нацрта закона о пореклу имовине и посебном порезу. На удару одредби тог закона биће они који не могу да докажу законито прекло имовине, поручио је државни секретар  Радомир Илић на скупу Агенције за борбу против корупције у Скупштини Србије. Шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици каже да ниједна земља није имуна на корупцију. Трошкови њеног непријављивања Унију коштају до 990 милијарди евра.

Биралишта у Великој Британији отворена су у 7 сати по локалном времену. Већ су гласали  премијер Борис Џонсон и његов главни ривал лабуриста Џереми Корбин.  Гласа се у 650 изборних јединица. На многим биралиштима је велика гужва и чека се у редовима. Биралишта се затварају у 22 сата по локалном времену, а први резултати биће познати сутра ујутру.

Поводом 800 година од посвећења Саве Немањића за првог српског архиепископа у Српској академији наука и уметности организована је свечана академија и научна трибина „Светогорски и хиландарски монах Свети Сава". Ово је само део свечаности којима САНУ и Солунски Светогорски центар, обележавају овај изузетан јубилеј у Београду и Солуну.

Фудбалери Партизана вечерас против Астане завршавају овосезонско учешће у Европи. Утакмица на стадиону Партизана почиње у 21 сат, а пренос је на Првом програму Радио Београда.

Кошаркаши Црвене звезде угостиће вечерас Басконију у 13-ом колу Евролиге. Тренер Драган Шакота каже да његов тим очекује тешка утакмица против екипе која има своје квалитете. Утакмица се игра у Штарк Арени од 19 часова.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.

Уредник вести Ирена Јeловац.

Продуцент Александар Радовић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара