Спортски журнал

Фудбалери Партизана опраштају се, за ову сезону, од Европе, утакмицом са Астаном у последњем колу групе Л Лиге Европе. Црно-бели су изгубили шансе да се пласирају у нокаут фазу Лиге Европе ремијем са АЗ Алкмаром у претходној рунди, па ће им дуел са Астаном послужити за достојан опроштај. Иако ниједна од екипа нема императив победе, дуел на стадиону Партизана имаће важност због бодова у Европи, како би се поправио коефицијент Србије у европским такмичењима. Дуел је на програму од 21 сат, на стадиону у Хумској, уз пренос је на Првом програму РТС-а и Радио Београду 1.

Само три минута су делила Звезду од наставка такмичења у Лиги Европе, чак и поред пречке са "беле тачке" Томанеа, али је Јасер ел Араби са пенала искористио неспретно играње руком Жандера. Та два пенала, по један са обе стране, била су пресудна за исход утакмице Олимпијакос- Црвена звезда. Узалуд сјајне партије голмана црвено-белих из Београда Милана Борјана, и наш представник у елитном такмичењу завршио је сезону у Европи. Слушаћемо утиске актера синоћње утакмице, играчи и навијачи окрећу се домаћем шампионату, уз нескривену жељу да догодине поново Звезда буде саставни део групног такмичења Лиге шампиона.

Кошаркаши Црвене звезде дочекују шпанску Басконију у 12. колу Евролиге. Црвено-бели у добром расположењу чекају дуел, јер су у серији од три узастопне победе. Тренер црвено-белих Драган Шакота ,у најави ове утакмице, каже да екипу очекује још једна тешка утакмица против тима који има свој квалитет и циљеве који су сваке сезоне по правилу исти. То је четврти сусрет Црвене звезде у овој сезони са шпанским екипама. Утакмица се игра на паркету "Штарк Арене" од 19 часова.

У америчкој NBA лиги, кошаркаши Сакрамента победили су Оклахому резултатом 94:93, а поново је одлучујуће поене у завршници постигао српски играч Богдан Богдановић, који је 14 секунди пре краја постигао тројку за вођство Кингса, који су се потом одбранили и дошли до новог тријумфа. Богдановић је меч завршио са 17 поена (7-12 из игре, 2-7 за три), уз три ухваћене лопте. Трећом узастопном победом "краљеви" су се попели на седму позицију Западне конференције са скором 11-13, док је Оклахома два места ниже са истим учинком.

То су тек неке од тема којима ћемо се бавити у данашњем Спортском журналу Радио Београда 1. Пратимо и друга актуелна дешавања из домаћег и међународног спорта. Слушајте данас оно о чему ћете сутра читати на ступцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара