Спортски журнал

Одбојкаши Војводине вечерас у 18 часова у СПЕНС-у дочекују немачки Фридрихсхафен, у другом колу групне фазе Лиге шампиона. Тим поводом, разговарамо са спортским директором Новосађана, својевремено легендарним играчем, Слободаном Бошканом.

Фудбалери Црвене звезде још гаје наду да би могли да остваре пролеће у Европи, за тако нешто потребно им је да сутра у Атини не изгубе од Олимпијакоса. Неће бити лако доћи до тог циља, јер тријумф у овој утакмици води Грке у групну фазу Лиге Европе. Први меч, на стадиону `Рајко Митић`, српски  играчи добили су резултатом 3-1, али то ништо не значи ако се из Атине не врате бар с бодом. Звезда ће имати и озбиљну подршку својих верних навијача, који су најавили долазак у Грчку у великом броју. За данашњи `Спортски журнал` из Атине се јавља уредник Спортске редакције Радио Београда 1 Владе Радичевић, са најсвежијим информацијама, он ће сутра и преносити овај дуел на нашем програму од 21 час.

Елзан Бибић, велика нада наше атлетике, наставља с успесима. Последњи је био пре неколико дана, када је на Европском првенству у кросу, у Лисабону, освојио сребрну медаљу. Наш млади средњепругаш представио се, том приликом, атлетским стручњацима у најбољем светлу, ето прилике да чујемо његове утиске из Португала, као и планове за годину у коју ускоро улазимо.

Рукометашице Србије сутра ујутру играју важан меч на Светском првенству у Јапану. Пошто су у два меча друге фазе такмичења савладале Јужну Кореју и Немачку, сутра од 10 часова састају се са репрезентацијом Данске. Да би ушле међу четири најбоље репрезентације, требало би-поред нашег евентуалног тријумфа- и да Кореанке победе Холандију ,а Немице да буду боље од Норвешке. Данашњи дан наше девојке провеле су у обиласку ботаничке баште, како би растеретиле мисли, следи један тренинг, а онда и дуел са вишеструким европским шампионкама, које-истина-одавно нису у форми у којо су биле претходних година.

Екипа Кроса РТС-а обилази места која су била домаћини овогодишњег циклуса, и на тај начин захваљујући за дивну, дугогодишњу сарадњу. Данас је наш тим у Рековцу, где су подељена признања заслужним атлетским прегаоцима и онима који су допринели успеху манифестације и у овој сезони. 

Током емисије пратићемо и остале актуелности из света домаћег и међународног спорта. Слушајте данас оно о чему ћете сутра читати на ступцима штампе.                            

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво