Магазин на Првом

Које су главне слабости система за превенцију и заштиту деце од насиља? Шта предвиђа нацрт најновије Стратегије која би требало да буде одговор државе на пораст насиља над децом? О сугестијама, критикама и предлозима који су се до сада чули на јавној расправи разговарамо са Игором Јурићем, оснивачем Фондације „Тијана Јурић“.

У рубрици „Поглед у свет" о томе зашто је реформа пензијског система изазвала масовну побуну у Француској. Од прошле недеље држава је паралисана. Запослени из јавног и делом из приватног сектора данас поново излазе на улице да демонстрирају против најављених реформи.

Зашто је тресетно земљиште важно у борби против климатских промена? Само у Европи она „упијају" пет пута више угљеника него шуме.

Најновија светска студија показује да би уколико се земљишта не сачувају могао да се догоди обрнут процес - да почну да испуштају угљеник уместо да га апсорбују. Гост Немања Грсић, асистент на Пољопривредном факултету.

Поједина сеоска домаћинства у Србији годишње остваре и до 1500 ноћења. Како после најновијих законских промена у туризму привући још већи број гостију, била је тема њихових разговора у Љигу.

Крагујевачки академски оркестар „Акордеониста" постоји непуне две године. Ни прву није навршио када се са највећег регионалног такмичења за хармонику у Пули, вратио као победник. Два специјална концерта са Влатком Стефановским одржана су у Београду и Крагујевцу.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи