Новости дана

Скупштина Србије наставља друго редовно заседање. Посланици ће, између осталог, разматрати предлоге измена и допуна закона о финансирању политичких активности, о спречавању корупције и о јавним предузећима.

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић није у сукобу интереса због трговине оружјем између привредног друштва ГИМ и Крушика, у коју је наводно умешан његов отац Бранко, саопштила је Агенција за борбу против корупције. Агенција је утврдила да Бранко Стефановић од оснивања привредног друштва ГИМ д.о.о Београд 31. октобра 1990-те године, није власник ни законски заступник, нити је по било ком основу био запослен или ангажован у том привредном друштву. Установљено је и да Бранко Стефановић није био ни осигураник привредног друштва ГИМ.

Потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поднео је кривичну пријаву против председника Александра Вучића и његовог брата, Андреја, због навода о њиховој повезаности са власником имања "Јовањица", на којем је пронађена велика количина марихуане. Вучевић је кривичну пријаву поднео Републичком јавном тужилаштву, од којег, како је рекао, очекује да хитно утврди чињенице јер су, како каже, грађани узнемирени и сазлужују да знају да ли је реч о истини или клевети.

Руски архитекта Николај Краснов добио је спомен- обележје у Београду, на Малом Ташмајдану. Краснов је дуго живео у нашем главном граду и један је од најзначајнијих архитеката који је оставио траг у изгледу Београда, али и бројних градова у Србији. У Београд је дошао 1922. године, и у Министарству грађевина руководио је Одсеком за монументалне грађевине и споменике. Временом је постао дворски неимар и градитељ Београда. Зграда Владе, Министарства финансија, Архив Србије, Краљевски двор на Дедињу, само су неке од зграда које је пројектовао.

На листи енциклопедије World Atlas, Егзит фестивал је на првом месту највећих музичких фестивала на свету. Уредништво Атласа описује Егзит као вишеструко награђивани летњи догађај, који посети више од 200 хиљада људи. Иза Егзита су чувени британски фестивал Гластонбери и бразилски Rock in Rio.

Уредници емисије: Наташа Ракетић и Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Продуцент: Ђорђе Радосављевић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се