Магазин на Првом

У Србији је, према  незваничним проценама, око 100 хиљада људи ангажовано на волонтерским пословима. Иако је младима приоритет запослење, запажено је да они радо и у великом броју прихватају послове без надокнаде, са високом свешћу о томе да је некоме потребна њихова помоћ и да на тај начин друштво чине бољим и хуманијим. Поводом Међународног дана волонтера саговорнице су нам секретарка Црвеног крста Београда, Ивана Дашић Марисављевић и др Весна Гајић, која је волонтер више од 20 година.

Брига о старима подразумева и озбиљну професионалну помоћ. Србија се не може похвалити високим нивоом организације геријатријских служби, али можемо много да научимо на примеру других земаља. За наш програм говори др Димитрије Јаковљевић, геријатар, који четрврт века живи и ради у Финској.

Јубиларни 70. самит НАТО у Лондону протекао је у сенци бурних реакција на оцену француског председника да је Алијанса клинички мртва. Узроци неслагања и будућност НАТО тема су рубрике ПОГЛЕД У СВЕТ.

У најзначајнијем римском античком монументалном здању Колосеум- постављена је изложба КАРТАГО- ЈЕДАН БЕСМРТАН МИТ. Више од 200 експоната у функцији су рушења античког стереотипа о варварској Картагини.

Чућете и сегменте из нове емисије КОЈЕКУДА.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво