Магазин на Првом

Апликација за мобилне телефоне, ОНКО, је део пројекта Института за онкологију и радиологију Србије „Знањем против рака“ и садржи информације о превенцији, дијагностици, подршци и лечењу малигних болести. О томе разговарамо са др Аном Јовићевић, онкологом из Института.

Ко су најатрактивнији ИТ послодавци у Србији? Милош Турински, ПР сајта Послови Инфостуд, представиће нам резултате првог великог истраживања послодаваца те врсте, који су базирани на перцепцији кандидата са тржишта рада и нису искључиво мишљења запослених који раде у тим компанијама.

У Психолошкој радионици "Корак напред" говоримо о томе шта доноси нови Национални програм за заштиту менталног здравља, који је недавно усвојила Влада Србије. Колико је важно то што ће, како се истиче, у наредном периоду акценат бити стављен на превенцију и едукацију, питаћемо, између осталог, гошћу, др Ивану Сташевић Карличић, директорку Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

 

У рубрици „О књигама и писцима" наша гошћа је Нина Савчић, књжевница и ликовна уметница, ауторка романа "Власник свега нашег". Ово је, по речима критичара, сугестивна прича, са елементима фантастике, о губитку аутентичности у свету у коме ништа није као што изгледа. Ко је власник свега нашег? Шта ми све имамо? Чији је наш свет? Где смо ми у свом животу? То су само нека од питања с којима читамо овај, недавно објављен, роман.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво