Магазин на Првом

Каква је будућност "економије знања" у Србији? Идеја да знање игра кључну улогу у економији није нова. Развијени свет сматра да привредну и политичку моћ једне земље више не одређују само њени ресурси, величина и војна снага, већ људски потенцијал који поседује. О јачању нових технологија и како би у наредном периоду требало да изгледа домаће тржиште рада разговарамо са ванредним професором Економског факултета у Крагујевцу, Владаном Ивановићем. 

У рубрици "Поглед у свет" о превирањима у Ираку. Ирачки премијер поднео је оставку после двомесечних демонстрација широм државе у којима је погинуло око 400 људи. У земљи која од 2003. године и свргавања Садама Хусеина живи у сталним оружаним сукобима, овога пута грађане су на улице извела нерешена социјална питања, корупција, незапосленост и слабе институције.

Да ли су климатске промене највећа претња човечанству у последњих неколико хиљада година? Како доносиоци одлука реагују на упозорења стручњака да се суочавамо са глобалном катастрофом коју је изазвао човек? По чему се овогодишњи Самит о климатским променама који је управо почео у Мадриду разликује од претходних? Колики је јаз између онога што државе обећавају да ће предузети и онога што заиста предузимају? Гост климатолог Данијела Божанић.

Крагујевачки академски оркестар „Акордеониста" постоји непуне две године. Ни прву није навршио када се са највећег регионалног такмичења за хармонику у Пули, вратио као победник. Два специјална концерта са Влатком Стефановским одржана су у Београду и Крагујевцу.


Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво