Новости дана

Председник Белорусије Александар Лукашенко стиже поподне у дводневну посету Србији. Званични разговори почињу сутра, док ће данас гост из Минска, заједно са председником Александром Вучићем, положити венце на Спомен гробљу ослободилаца Београда и на Споменик црвеноармејцу.

Из Белорусије у Србију већ је стигла привредна делегација. На састанку министара пољопривреде Анатолија Хотка и Бранислава Недимовића истакнуто је да су две стране заинтеросоване за повећање размене пољопривредних и прехрамбених производа.

У радној посети Београду је и висока делегација Европског парламента, коју предводи председник групе Европске народне партије Манфред Вебер. У делегацији су и председник Спољнополитичког одбора Дејвид Макалистер и известилац за Србију Владимир Билчик. Разговарају са председником Александром Вучићем, после чега је предвиђено и обраћање медијима.

Скупштина Србије почела је расправу о изменама Закона о платама у јавним агенцијама и другим организацијама, о систему плата запослених у јавном сектору, као и о изменама Закона о запосленима у јавним службама. Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић каже да је опредељење да се кроз реформу система плата, омогући примена платних
разреда за целокупан јавни сектор.

Председници Русије и Кине Владимир Путин и Си Ђинпинг званично су путем телемоста пустили у рад један од најдужих гасовода на свету „Снагу Сибира", преко којег ће се гас из Русије испоручивати у Кину.  Гасоводном мрежом дугом четири хиљаде километара годишње ће моћи да прође до 61 милијарду кубних метара природног гаса, укључујући и 38 милијарди за извоз у Кину. Изградња гасовода трајала је више од пет година.

Рукометашице Србије победиле су Кубу са 46:27, у другом колу Светског првенства у Јапану. Сутра, наша репрезентација игра против Норвешке.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи