Новости дана

Након што је на насловној страни листа Данас, објављена карикатура на којој је председник Александар Вучић са метом на грудима испред снајпера, синоћ се огласио и сам председник.На инстаграм профилу уз слику Кораксове карикатуре, која асоцира на повучену насловну страну последњег броја НИН-а, поручује: "Само ви радите свој посао! Отварам ауто-пут Обреновац - Сурчин 18. децембра! Живела Србија!".Бројни званичници осудили су објављивање карикатуре на којој је председник Србије представљен са метом на грудима. С друге стране, у листу Данас тврде да политичари у карикатури нису разумели иронију, него су је схватили буквално.

„Кампања против председника Александра Вучића почела је давно, а цртање мете је ужасна поруку нашем друштву," истакао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Он је на прес конференцији у Палати "Србија" говорио и о резултатима полиције у борби против трговине наркотицима, афери "Крушик", изменама Кривичног законика које сутра ступају на снагу. Стефановић је саопштио да је гранична полиција ноћас на прелазу Прешево запленила 7,8 килограма хероина и ухапсила албанског држављанина. Стефановић је истакао да је до 25. новембра заплењено више од 6,2 тоне наркотика, ухапшено 778 особа и разбијено 11 организованих криминалних група.

Турска је прошле године пустила у рад " Трансанадолијски гасовод -ТАНАП", а данас ће га на својој територији повезати са "Трансјадранским гасоводом -ТАП". Они чине "Јужни гасни коридор", који ће гас из Азербејџана допремати кроз више земаља до Италије. То повезивање означиће турски председник Реџеп Тајип Ердоган, а церемонији присуствују и председница Скупштине Србије Маја Гојковић и министар енергетике Александар Антић. Иначе, до краја године Турска ће отворити и пети гасовод ,"Турски ток", а већ има два којим допрема руски гас. Турска је тиме осигурала позицију главног чворишта транзита гаса у Југоисточној Европи.

У Витлејем ће бити враћен комад дрвета за који се верује да је део колевке Исуса Христа. Папа Фрања је наложио да се део реликвије из римске базилике Свете Марије Велике пренесе у Исусов родни град као поклон. У Риму је тај предмет био од 7. века, тренутно је изложен у Јерусалиму, а у Витлејему ће бити изложен у време прославе божићних празника. Део Исусове колевке завршио је у Риму пошто га је јерусалимски патријарх Свети Софроније поклонио тадашњем папи Теодору Првом, а његово враћање у Витлејем поздрављено је у хришћанском свету.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи