Доживети стоту

У Крагујевцу ће наредне суботе бити одржан Симпозијум "Кроз активно и здраво старење до одрживог развоја" у организацији Удружења грађана "Креативно здравље", Министарства за демографију и популациону политику и крагујевачког Медицинског факултета. О циљевима и значају те конференције разговараћемо са Љиљаном Тасић и Јеленом Ашковић из Удружења "Креативно здравље".

Упознаћемо и Вукоја Шиљковића из Удружења пензионера Вождовац. Од младости је физички активан и учествује на бројним  спортским манифестацијама за сениоре. Има 67 година, не пије ни један лек и сваког дана претрчи од 12 до 15 километара.

За нашу емисију ће говорити и прозни писац и песник Стеван Кораћ из старопазовачког Удржења особа са инвалидитетом „Феникс". Пензионерске дане проводи креативно. Објавио је неколико романа и збирки песама, а бави се и фотографијом.

Рубрику за културу издвојили смо за ране радове прозе Саве Дамјанова, сабране у две књиге „Истраживање савршенства" и „Колачи, обмане, носенси" које су недавно  представљене на књижевној вечери „Искони БѢ слово" у Малој сали Коларчеве задужбине.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Љиљана Тасић и Јелена Ашковић (Фото/М. Стојадиновић)

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво