Магазин на Првом

Србија би ускоро могла постати гробље опасног отпада у виду старих аутомобила. За последњих 5 година, како се у ЕУ уводе нови еколошки стандарди, у нашу земљу је увезено 800 хиљада половних аутомобила. Надлежни најављују забрану увоза возила са ЕУРО 3 моторима од 2021. године, али није сигурно да ће то решити проблем. Друге земље, као алтернативу, увелико развијају производњу и подстичу куповину електричних аутомобила. О могућим сценаријима - начину и брзини којом би Србија могла да превазиђе ову ситуацију - разговараћемо са професором Електротехничког факултета Николом Рајаковићем и Славком Вујовићем из компаније ИЕЕГ - Међународне групе електронских експерата.

Милијардер и некадашњи градоначеленик Њујорка, Мајкл Блумберг ушао је у трку за председничког кандидата Демократске странке. То баца ново светло и на позицију другог јаког кандидата демократа Џоа Бајдена. Шта то може да значи за преседничку кампању -тема је рубрике Поглед у свет.

Италија је прва земља на свету која у редован школски програм уводи предмет Климатске промене. За ову земљу тренутак није могао бити актуелнији, имајући у виду размере катастрофе која је задесила Венецију.

Свако од нас у контејнерима остави годишње око 35 килограма хране, у вредности од 10 хиљада динара. То је проблем који има, како етичку, тако и економску страну. Подстакнути тиме, група младих окупљена у тиму ДОНОРУМ осмислила је апликацију за донирање хране у Србији. Више о томе сазнаћемо од Гордане Јовановић.

 

У емисији ћете чути и занимљиве детаље са изложбе уприличене поводом 50-то годишњице премијере филма "Битка на Неретви".

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво