Магазин на Првом

Најављујемо завршну манифестацију, којом Радио Београд обележава 95 година постојања. У понедељак, у Свечаној сали Скупштине града Београда, биће одржано јавно снимање драме посвећене композитору Станиславу Биничком, а наступиће и истоимени уметнички ансамбл Министарства одбране који ове године обележава 120 година постојања.

Биће речи о манифестацији „Новембар-месец сова", која је позната и као Совембар. Одржава се осми пут у Кикинди и траје до краја месеца. Једна од најважнијих градских манифестација покренута је да би се Кикинда популаризовала као највеће урбано зимовалишту сова утина на планети.

У Психолошкој радионици „Корак напред" говоримо о психологији деце и младих. Незадовољство изгледом, љубавни јади, бунт као начин понашања или затварање у себе које је последица неразумевања околине, само су неки од проблема са којима се деца и млади суочавају. О томе разговарамо са Иваном Лукић, професорком психологије и школским психологом у XIV београдској гимназији.

Које је место филозофије данас, у свету, којим, како се чини, влада наука? Чему служи, и коме је потребна, и да ли је, како сматрају неки научници, филозофија мртва? Ово су нека од питања која, у сусрет обележавању Светског дана филозофије, постављамо Ивану Миленковићу, филозофу.

За рубрику „О књигама и писцима" Светлана Младеновић припремила је приказе нових, занимљивих књижевних издања.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво