Магазин на Првом

Европска унија уводи нове, оштрије казне за трговце и произвођаче хране који варају потрошаче, а у инспекцијске контроле крећу и такозвани тајни купци. Наше законодавство дозвољава институт тајног купца, али не и у контроли хране. О томе да ли се и у Србији може очекивати примена овог вида инспекције разговарамо са Јелицом Антељ, уредницом Политикине рубрике Потрошач.

„Поглед у свет" упиремо у Француску, поводом годину дана протеста „жутих" прслука. Колико су унутрашњи отпори реформама које намеће председник Макрон утицали на однос Париза према ЕУ а нарочито на готово одречно НЕ проширењу Уније у догледно време? Гост је историчар Станислав Сретеновић.

Србија је испунила 40 одсто препорука изнетих у Белој књизи страних инвеститора. Најбоље су оцењени Закон о јавном бележништву, индустрија нафте и гаса и дуванска индустрија, а најслабије радно право,  порески поступак и јавне набавке. Како да се побољша привредни амбијент и подигне животни стандард грађана, питамо професора Економског факултета Љубодрага Савића.

У Вршцу је представом „Ујка Вања" Антона Павловича Чехова у режији Андреја Носова,  у копродукцији Народног позоришта Стерија из Вршца и Хартефакта из Београда,  отворен 27. Фестивал класике. Како је било прве вечери фестивала и шта публику очекује до суботе у причи Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ Јелена Видић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво