Новости дана

Председник Александар Вучић од сутра је поново на послу, након што је због срчаних проблема у петак примљен на лечење на ВМА. То је јуче током поподнева саопштио председник на друштвеним мрежама. Министар здравља Златибор Лончар истакао је да председник Вучић има хроничне, мање проблеме са срцем, али да је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлучио да се обрати лекарима ВМА. Одмах по пријему процењено је да је председник животно угрожен, и да су у тој здравственој установи медицински тимови моментално спровели све неопходне мере за санирање тако озбиљног стања, рекао је министар. Председник Вучић је, према речима Лончара, добро одреаговао на терапију која му је преписана. Стручни тимови ВМА су председнику Србије препоручили да у наредном периоду смањи своје редовне активности како би се у потпуности опоравио.

Из Удружења ветерана такозване ОВК, потврђено је приштинским медијима да су појединим бившим припадницима одузети пасоши и да некима није дозвољено да путују у иностранство. Сматрају да ће прве оптужнице против њих бити подигнуте овог месеца, или у децембру. До сада је 250 чланова тог удружења примило позиве, а 84-оро је то и потврдило. Председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун, председавајући Радне групе за прикупљање доказа за злочине такозване ОВК, каже да је дошао до информација које упућују на то да се истраге које специјализовано тужилаштво спроводи о бившој ОВК-а приводе крају и да им се много жури.

У Алексинцу се пре 30 година догодила једна од највећих рударских несрећа у бившој Југославији, у којој је страдао 91 рудар. Тела су месец дана извлачена из јаме, са дубине од 700 метара. Од тровања угљен-моноксидом настрадала је половина прве смене рудара. Рудник је убрзо након тога затворен, а насеље Алексиначки рудници је од тада скоро потпуно пусто.

Фудбалери Србије играју против Украјине на стадиону "Рајко Митић" последњи меч у квалификацијама за ЕП 2020. Да би се пласирали на то такмичење, "орловима" је неопходна победа уз пораз Португалаца у Луксембургу.

Наше најбоље кошаркашице гостују у Албанији у другом колу квалификација за европско првенство.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

Продуцент Зоран Панић.

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи