Новости дана

Здравствено стање председника Александра Вучића је стабилно, али је из предострожности и даље на Војно - медицинској академији, рекла је председникова саветница Сузана Васиљевић. Председник Вучић примљен је јуче касно по подне на ВМА због кардиоваскуларних проблема, саопштио је претходно Генерални секретаријат председника Републике Србије.

Обележава се Међународни дан толеранције. Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић изјавила да су у Србији најчешће дискриминисане особе са инвалидитетом, жене, деца и старије особе. Подсетила је да се ове године обележава 30 година од ступања на снагу Конвенције Уједињених нација о правима детета, и да је отворен велики број тема, међу којима и вршњачко насиље. Пауновићева истиче да толеранција није само морална, већ и правна обавеза и важно је да грађани пријаве насиље институцијама како би се правовремено реаговало.

У Славонији у Кућанцима у Осјечко-барањској жупанији - родном селу патријарха Павла, освештана је обновљена Црква Светих апостола Петра и Павла. То је црква у којој је патријарх Павле крштен, а датира из средине 18-ог века. Обновљена је из темеља, пошто је у потпуности уништена у сукобима 90-их. Патријарх Иринеј је у својој беседи рекао да је ово велики дан не само за Славонију него за многобројне народе овога краја. Осим патријарха Иринеја, свечаности је присуствовало 12 владика, међу којима и владика Макарије из Јерусалимске патријаршије. Такође, У Кућанцима су данас били представници католичке цркве међу којима и надбискуп београдски Станислав Хочевар, као и представници Хрватске и Србије.

У Боливији је у сукобу присталица бившег председника Ева Моралеса и полиције у региону Кочабамба убијено петоро људи, а најмања 30 је повређено. Моралесове присталице противе се самопроглашеној председници Ђанин Ањез и траже повратак Моралеса у земљу. Омбудсман тражи да се испита да ли је полиција прекорачила овлашћења. Привремена влада Боливије затражила је од венецуеланских и кубанских званичника да напусте земљу, укључујући и кубанске лекаре, оптужујући их да подстичу немире.

Уредници емисије: Наташа Ракетић и Слободан Петровић

Продуцент: Светлана Стевановић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво