Новости дана

Председник Александар Вучић очекује да у последњем кварталу ове године Србија има раст од 5,4 одсто и да ће у том периоду бити прва по стопи економског раста у Европи. Он је на отварању Београдског парка, Булевара Вудроа Вилсона и Улице Николаја Кравцова у оквиру комплекса „Београд на води" истакао да ће то подразумевати даљи раст зарада грађана Србије. Навео је да ће после пензионера и радници у децембру добити увећане новембарске плате.

У Скупштини Србије одржава се друга рунда међустраначког дијалога о изборним условима уз посредовање Европског парламента. Присуствују известилац за Србију Одбора Европског парламента за спољне послове Владимир Билчик, шефица Делегације задужена за односе са Србијом Тања Фајон и шеф делегације Уније у Србији Сем Фабрици. Модератори дијалога су бивши парламентарци Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн. На састанак нису дошли представници Савеза за Србију, покрета Доста је било, Демократске странке Србије и Српске радикалне странке. Разговори су затворени за јавност и трајаће један дан. Подсећамо, прва рунда међустраначког дијалога одржана је 9. и 10. октобра.

Привремена влада Боливије и посланици Покрета за социјализам бившег председника Ева Моралеса постигли су у Сенату договор о организовању нових избора, што би могло помоћи у решавању политичке кризе у земљи. Из Мексика, бивши председник Моралес позива Уједињене нације или папу да посредују у разрешењу кризе. Из Бразила где се одржава самит земаља чланица БРИКСА, руски председник Владимир Путин је упозорио да је Боливија на ивици хаоса.


Венецији, захваћеној највећим поплавама у последњих пола века, прети нови талас плиме. Процењује се да би ниво воде могао порасти за 160 центиметара. У току су припреме за нови водени удар. Додатни проблем могао би донети снег у северном делу покрајине Венето, у подножју Доломита. Италијанска влада је прогласила ванредно стање у Венецији и доделила првих 20 милиона евра за најхитнију санацију штете и граду који је једна од најпосећенијих туристичких дестинација у свету.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво