У средишту пажње

Центар за социјални рад у Лесковцу је републичка установа социјалне заштите која је за протекле две деценије збинула и интегрисала неколико хиљада избеглих и расељених лица са територије Косова и Метохије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Захваљујући подршци локалне заједнице у граду на Ветерници, омогућено је запошљавање високообразованих стручњака у Центру за социјални рад, али и је и подигнута свест јавности о значају борбе против насиља у породици о којем се све мање ћути.

Лесковац је први град у Србији који је, уз подршку међународне заједнице, добио Сигурну кућу о којој данас брине локална самоуправа.

О порасту малолетничке делинквенције, о Балканској мигрантској рути недалеко од Лесковца, хранитељским породицама у Јабланичком округу и усвајању деце без родитељског старања за емисију  „У средишту пажње" говори директор лесковачког Центра за социјални рад Предраг Момчиловић.   

Уреднице и водитељке Оливера Симић Милошевић и Марина Стојадиновић.

„У средишту пажње", 17:05, Радио Београд Један

Насловна страница - Предраг Момчиловић (Фото/В. Сатарић)

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]