Романо Тхем

Војвођанске власти најављу урбанистичку регулацију неколико ромских насеља. Гост Света Рома је Милош Николић, директор покрајинске канцеларије за инклузију Рома.

Поводом 30 година од усвајања Конвенције о правима детета, УНИЦЕФ у Србији и Град Београд организују концерт у Сава центру. Наступају наши сјајни виолинисти, Стефан Миленковић и Немања Радуловић, а ми говоримо о положају ромске деце у Србији.

За крај прича о Београђанину ромског порекла, Љуби Маринковићу, возачу на градској линији 35, који путнике при уласку и изласку из возила дочекује и испраћа домаћински, са осмехом и срдачно. У међувремену, током вожње, неретко преко разгласа у аутобусу моли путнике да ослободе место за старије особе, труднице, особе са инвалидитетом и родитеље са децом.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво