Новости дана

Свет се суочава са кризом политичких и економских система, а унилатерализам рађа национализам, који води у ратове, поручио је француски председник Емануел Макрон, отварајући Париски форум о миру, на којем учествује велики број светских званичника, међу којима и председник Србије Александар Вучић. Председник Макрон је, након отварања Форума мира, позвао председника Вучића и Хашима Тачија на састанак.

У Скупштини Србије почела је нова седница на чијем дневном реду је Предлог закона о изменама и допунама Закона о путним исправама, као и више предлога међународних споразума. Разматраће се и листа кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције и чланове Савета комисије, као и избор члана Комисије за хартије од вредности. Пре разматрања предложених тачака дневног реда, посланици постављају питања председнику државе, Влади Србије и државним институцијама.

Након Берклија, Рима и Рио де Жанеира, Београд је домаћин велике међународне конференције посвећене образовању. Учествују експерти из целог света - 93 излагача из 29 земаља. Говорећи на конференцији, премијерка Ана Брнабић је изјавила да је циљ образовног система да научи младе људе како да мисле, а не шта да мисле и да се не плаше да померају границе. Она је истакла да Влада Србије зато улаже у образовање и пре свега у модерне технологије, па је већ издвојено близу 100 милиона евра за инвестиције, иновације и истраживања.

Новак Ђоковић у другом колу завршног Мастерса у Лондону игра против Аустријанца Доминика Тима. Пренос је од 21 сат на Првом програму наше телевизије. Од 15 сати, такође у групи "Бјерн Борг", играће Роџер Федерер и Матео Беретини.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић

продуцент Светлана Стевановић

уредник вести Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво