Новости дана

На источном краку Коридора 10 за саобраћај је свечано отворена деоница пута од Просека до Црвене Реке, дуга 22 и по километра. Тиме је заокружена изградња читавог источног крака од Димитровграда до Ниша дужине око 87 километара. Од Београда до границе са Бугарском стизаће се за око три сата. То ће бити најкраћа веза централне Европе са Блиским истоком. Председник Александар Вучић је констатовао да је завршен цео Коридор 10 и тиме испуњен сан генерација. Истакао је да је изградња Коридора 10 улагање за будућност, јер ће ауто-пут донети нове инвестиције, радна места, и обезбедити већи промет путника и робе.

Вожња аутопутем источног крака Коридора 10 биће бесплатна до 1-ог децембра. Свечаном отварању присуствовао је и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, као и представници влада Србије и Бугарске, иностраних кредитора и компанија које су радиле на тој деоници.

У Охриду ће по подне бити одржан трилатерални састанак лидера Србије, Македоније и Албаније. Учествоваће председник Александар Вучић, и премијери Зоран Заев и Еди Рама. Очекује се да ће током дводневних разговора највише речи бити о успостављању зоне такозваног "малог Шенгена", ради бољег повезивања тржишта, као и о ситуацији у региону.

Немачка обележава тридесетогодишњицу пада "Берлинског зида", дугог 155 километара. "Гвоздена завеса" осим што је делила главни град Немачке - била је симбол поделе света на капиталистички запад и комунистички исток. Немци ову годишњицу дочекују у знаку економских и друштвених подела на истоку и западу земље, а свет са новим поделама и новим зидовима.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво