Недељом за село

Аграрни буџет за наредну годину вредан је 51 милијарду 993 милиона динара и усмерен је на инвестиције и развој пољопривреде. За директна плаћања биће издвојено више средстава него ове године, док су мере руралног развоја остале на истом нивоу. То је, поред осталог, речено на представљању аграрног буџета на седници скупштинског Одбора за пољопривреду.

Род јабука у чачанском крају је подбацио, али откупне цене почеле су да расту. Професор Пољопривредног факултета у Новом Саду Зоран Кесеровић поручује малим произвођачима да чувају ајдаред јер је његова производња у Европи значајно смањена. Каже такође да Србија мора да, поред руског, проналази и нова тржишта за извоз јабука.

Сетва пшенице, због дуготрајне суше, још није завршена. Директор Удружења Жита Србије Вукосав Саковић каже да је до сада засејано око 400 хиљада хектара, што је у складу са очекивањима.

У емисији ћете чути и глумца и козара Бранка Јанковића који је у родном селу Гуњаци развио производњу сурутке у праху која се нашла на свим континентима света. Поред властите производње, Јанковић откупљује млеко од људи из свог краја који је, захваљујући томе, оживео. Популарни глумац сматра да је будућност Србије у природној производњи, али истиче да ћемо без повећања наталитета и очувања породице пропасти, па да нам, како каже, и злато ниче из земље.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво