Новости дана

Влада Србије усвојила је Предлог Закона о буџету за наредну годину, којим се предвиђају укупни приходи од хиљаду 314,5 милијарди динара и расходи у висини хиљаду 334,7 милијарди динара, што даје предвиђени дефицит од 0,3 одсто БДП-а.

Министар финансија Синиша Мали нагласио је да је буџет развојни, да се њиме подстиче даљи развој и да је за следећу годину пројектован реални раст привреде од 4 одсто. Како је навео, кључна карактеристика буџетске политике у наредној години биће равномерна расподела фискалног простора на повећање плата и пензија, повећање јавних инвестиција и пореско растерећење рада. Стратешки циљ Владе је смањење незапослености, каже министар Мали, а када је реч о капиталним инвестицијама, највећи део средстава се односи на саобраћајну и железничку инфраструктуру.

Авион Министарства за ванредне ситуације Русије "Иљушин 76", који је синоћ слетео на нишки аеродром, почео је да гаси пожар у неприступачним пределима Старе планине.. Руска летелица, носивости 42 тоне воде и са посадом од 12 чланова, поседује високософистицирану опрему и техничке карактеристике за реаговање у неприступачним пределима и планинским гребенима. Руски амбасадор Боцан-Харченко написао је на Твитеру да је делатност Руско-Српског хуманитарног центра у Нишу искључиво везана за реаговање у ванредним ситауцијама.

Неколико стотина Срба из Северне Митровице посетило је јутрос гробље у јужном делу града и на дан Митровских задушница поклонило се сенима својих најближих који су ту сахрањени. Порушени и оскрнављени споменици, коров и ђубре и овог пута дочекали су их на том гробљу. У претходних двадесетак година на гробљу у Јужној Митровици уништено је и оскрнављено више од 80 одсто надгробних споменика, а пре пар година је једино обновљена уништена капела. На том гробљу, Србе су сахрањивали до половине 99. године, а од тада их сахрањују на гробљу у Рудару код Звечана.

Британски премијер Борис Џонсон одустао је у изборном програму своје Конзервативне странке од претње да ће извести Британију из Европске Уније без договора, пише "Тајмс". Лист наводи да ће у фокусу програма странке пред изборе бити добијање подршке за његов договор о Брегзиту. Џонсон је претходно најављивао да ће извести Британију из Европске Уније са договором или без њега 31. октобра, али га је парламент приморао да тражи продужење рока до краја јануара. Превремени избори у Британији одржавају се 12. децембра.

Репрезентативка Србије у теквондоу Тијана Богдановић освојила је бронзану медаљу на Екстра Европском првенству у Барију до 53 килограма. Она је на том турниру савладала Ану Таслак из Хрватске и Италијанку Ал Хаквани, пре него што је изгубила од Рускиње Татјане Кудашове .


Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара