Новости дана

Палата правде у Београду после три године реконструкције, отвара врата. Највеће судско здање свечано отварају председник Србије, премијерка и министарка правде. Прва суђења у згради од 26.000 квадратних метара, почеће 4. новембра, пред Вишим судом у Београду.

Србија неће имати лаку позицију када је реч о решавању питања Косова и Метохије, пошто се Сједињене Америчке Државе залажу само за признање незавиности Косова и то се неће променити, изјавио је председник Србије Александар Вучић. Додао је да очекује и од ЕУ да изнесе свој став.

Струја ће од 1. децембра за домаћинства поскупети 3,9 одсто. Сагласност је дала Агенција за енергетику. Ресорни министар Александар Антић каже да је поскупљење минимално и узроковано оправданим захтевима. Поскупљење струје за домаћинства неће имати тзв. ланчани ефекат; цена електричне енергије за привреду, наглашава Антић, остала је непромењена.

Фабрика шинских возила "Гоша", која је у стечају четврти пут, продата је "Желвозу 026" за милион евра. То је четвртина процењене вредности фабрике и сагласност за продају дао је одбор поверилаца. Нови власник најављује покретање производње и упошљавање 300 радника. Поред смедеревског "Желвоза 026", упола мању понуду дала МИН "Локомотива" у Нишу.

Новак Ђоковић, у четвртфиналу Мастерса у Паризу, играће против Грка Стефаноса Циципаса. Меч почиње у 15 часова и 30 минута, уз пренос на Првом програму наше телевизије.

 

Уредници емисије: Наташа Ракетић и Слободан Петровић

Продуцент: Светлана Стевановић

Уредник вести: Марица Сердар

 

 

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи